fbpx
Højttalersystem - Højttalersystem

Højttalersystem

Vi designer højttalersystem ud fra individuelle behov og foretages med den største respekt for arkitekturen.

Højttalersystemer kan være meget forskellige alt efter hvilke behov, der skal dækkes. Hos Sicom designer vi altid anlæggene ud fra kundens behov, rummets beskaffenhed og vores erfaring. I sidste ende er det dog altid rummet, som er afgørende for, hvilket anlæg, der installeres. I nogle rum vil man kunne vælge mellem flere typer af systemer, mens andre rum kræver et bestemt system, hvis der skal opnås ordentlig lyd.

Generelt opererer vi med tre typer af anlæg:

Højttalersystem optimeret til tale.

Med et højttalersystem optimeret til tale, får man en virkelig god taleforståelighed. Anlægget kan også bruges til afspilning af musik, men kun indenfor et begrænset frekvensområde. Dette betyder, at kvaliteten af musikken ikke vil være optimal.

For mange af vores kunder vil denne type anlæg være tilstrækkeligt.

Har man ofte brug for at afspille musik, bør man dog se på et anlæg optimeret til både tale og musik.

Højttalersystemer optimeret til tale og musik.

Med denne type anlæg er det ikke blot muligt at spille musik inden for fuldt frekvensområde, hvilket giver den bedst mulige musikalske oplevelse. Taleforståeligheden er også i top.

Udover at taleforståeligheden er mindst lige så god som ved et anlæg optimeret til tale, vil man også opleve at komforten, den naturlige gengivelse af den talende stemme, vil være væsentlig højere med denne type anlæg.

Denne type anlæg bliver mere og mere almindelige.

Mange af vores kunder oplever øget behov for at kunne afspille musik, afholde koncerter eller lignende i høj kvalitet.

Styrbare højttalere.

Nogle rum kan være meget akustisk udfordrende.

I rum med mange store flader vil lyden kunne blive kastet så meget rundt, at det går ud over forståeligheden.

Hvis lyden rammer mange flader, inden den når lytteren, vil det opleves, som om taleren taler i munden på sig selv. Dette gør det meget vanskeligt at opnå god taleforståelighed. Sådanne udfordringer kan ofte løses ved brug af styrbare højttalere, som kan rette lyden et bestemt sted hen og dermed undgå at den rammer andre flader.

Et styrbart højttalersystem er en større investering end de to førnævnte anlægstyper, men i nogle rum vil det være den absolut bedste måde at opnå høj taleforståelighed på.

IMG 7845red 1024x697 1 768x523 - Højttalersystem
Billede fra Løgstør Kirke. Vores højttalere kan lige anes.
Få seneste nyt direkte i din indbakke

Ca. 6 gange om året