Teleslynge i Horsens Ny Teater

Teleslynge i Horsens Ny Teater giver oplevelser med sjæl og god lyd, også for personer med høretab

Horsens Ny Teaters vision er at tilbyde oplevelser med sjæl. Og med ca. 200 arrangementer og mere end 40.000 gæster årligt er Horsens Ny Teater en solid spiller blandt de mindre, danske kulturhuse. Horsens Ny Teater er hele kommunens kulturhus og med arrangementer. Disse spænder fra koncerter over teaterforestillinger og opera til foredrag er det vigtigt at lyden er helt i orden – også for gæster med høretab.

Installation med respekt for arkitekturen

Horsens Ny Teater har stadig til huse i de originale bygninger opført i 1909. Da teatret i 1991 genåbnede efter at have stået tomt i 13 år, havde man foretaget en gennemgribende renovering. Renoveringen blev foretaget med stor respekt for den oprindelige arkitektur. Dette betød at man kunne bevare arkitektoniske særegenheder såsom den originale loftskuppel i Store Sal, som er beklædt med engle og stukornamenter.

I forbindelse med installationen af det nye teleslyngeanlæg var det derfor også af største vigtighed, at al installation foregik med respekt for husets arkitektur. Hos Sicom A/S har vi mange års erfaring med installationer i rum med særegen og bevaringsværdig arkitektur. Det er altid vigtigt for os at vores installationer er diskrete, så rummets arkitektoniske særpræg ikke skæmmes.

Tekniske udfordringer

Torben Simonsen, teknisk chef på Horsens Ny Teater, fortæller at man i huset desuden havde en teknisk udfordring, idet salen anvendes til alt fra foredrag til koncerter. Det betyder at det er utrolig vigtigt, at teleslyngen ikke kommer for tæt på scenen. Gør den det, kan man risikere, at en guitar pickup opfanger signalet fra teleslyngen, hvilket giver forstyrrelser i lyden. For at tilgodese dette, og samtidig undgå installation af nye teleslyngekabler, hvilket ville indebære en meget omfattende installationsproces, valgte man at genbruge den eksisterende slynge, der er lagt med god afstand til scenen.

På den måde undgik man at skulle trække nye kabler, hvilket ville betyde omfattende arbejde med enten gulv eller loft. Det betyder, at der er pladser i salen der er bedre dækkede af anlægget end andre. Derfor er der udarbejdet en oversigt over salen, så personalet kan anvise de pladser, som bedst muligt tilgodeser gæster med høretab.

Sydbank Fonden: fokus på det lokale og almennyttige

Det var en donation fra Sydbank Fonden, som du kan se mere om her, som gjorde det muligt for Horsens Ny Teater at skifte det mere end 25 år gamle teleslyngeanlæg ud. Teatret har nu fået et anlæg, som lever fuldt op til krav og standarder for moderne teleslyngeanlæg.

Ifølge filialdirektør i Sydbank i Horsens, Flemming Hansen, var teatrets status som aktivt kulturhus for hele kommunen, og dermed for alle kommunens borgere, en vigtig grund til at Sydbank Fonden valgte at donere penge til et nyt teleslyngeanlæg. Fondens formål er blandt andet at støtte kulturelle- og velgørende formål, som kommer mange til gavn. Dette er præcis, hvad Horsens Ny Teater ønsker at bidrage med: kulturelle oplevelser til gavn for hele kommunen.

Sydbank Fonden donerede i 2016 mere end 1 million kroner til projekter i Vejle, Billund, Horsens, Juelsminde og Hedensted.

Horsens Ny Teater Fotos: Flemming Ege og Steen Andersen

Horsens Ny Teater Fotos:
Flemming Ege og Steen Andersen

Horsens Ny Teater Fotos: Flemming Ege og Steen Andersen

Horsens Ny Teater Fotos:
Flemming Ege og Steen Andersen

Forrige
Forrige

Nyt produkt sikrer lige tilgængelighed for mennesker med høretab

Næste
Næste

Nyt lydanlæg i Løgstår kirke efter Lynnedslag