fbpx

Følg med på:

Share on facebook
Share on linkedin

Nyt produkt sikrer lige tilgængelighed for mennesker med høretab

Nyt produkt fra Sicom A/S gør det endnu nemmere at sikre tilgængelighed for mennesker med høretab – også på steder, hvor kommunikationen foregår gennem kommunikationsanlæg eller porttelefoner.

En del kommunikationsanlæg er opsat på stedet, hvor det er af højeste vigtighed, at man kan kommunikere nemt og præcist. Dette kan for eksempel være ved hospitalsdøre eller -receptioner, i elevatorens nødkald, ved sikkerhedsskærme eller sågar i parkeringskælderens betalingsautomat.

For mennesker, som anvender høreapparat, kan det være en stor udfordring at anvende kommunikationsanlæg, da de små højttalere på disse ofte ikke leverer særlig høj lydkvalitet. Når man lider af et høretab, hjælper det ikke noget, bare at skrue op for lyden, da der ofte sker et skelnetab, som betyder, at det er vanskeligt at skelne lyde fra hinanden, særligt hvis lydkvaliteten er dårlig.

Med det nye Active Loop Panel gøres det nu meget nemmere at sikre tilgængelighed for mennesker med høretab og give dem mulighed for at komme i kontakt med sikkerhedspersonale, vagter etc.

Active Loop Panel er en letvægtsteleslyngeforstærker, som fylder meget lidt – både fysisk og visuelt. Designet matcher de fleste kommunikationsanlæg og kassetten rummer både slynge og forstærker. Det er derfor kun nødvendigt, at mennesker med høreapparat aktiverer telespolen i apparatet, når de skal anvende kommunikationsanlægget – så klarer panelet resten. På den måde risikerer brugeren ikke misforståelser eller utryghed i situationer, hvor det er af højeste vigtighed, at trygheden bevares og hjælpen kan gives nemt og uden forstyrrelser. Med Active Loop Panel er det desuden ikke nødvendigt at gøre opmærksom på høretabet. Vedkommende aktiverer bare telespolen i høreapparatet og så sker resten af sig selv.

Installationen kræver kun et lydinput og strøm, og kassetten monteres nemt og enkelt ved hjælp af medfølgende skruer.

Det er altså – alt i alt – utrolig nemt at gøre en stor forskel for Danmarks største handicapgruppe: mennesker med høretab.

Active Loop Panel er IP55-godkendt, hvilket betyder at den kan opsættes udendørs uden problemer med vind og vejr.

Active Loop Panel er særligt velegnet til opsætning ved porttelefoner, nødkaldeanlæg og kommunikationsanlæg i for eksempel elevatorer, parkeringsanlæg, security tjek o.li.

For at høre mere om Active Loop Panel, kontakt Sicom A/S på 7020 8422 eller sicom@sicom.dk

Del gerne artiklen på:

Share on facebook
Share on linkedin

Flere nyheder

Få seneste nyt direkte i din indbakke

Ca. 6 gange om året