fbpx

Følg med på:

Share on facebook
Share on linkedin

Nyt lydanlæg i Løgstår kirke efter Lynnedslag

Himmerland blev ramt af et lynnedslag og lynet slog ned i Løgstør kirke torsdag den 12. januar. Det lagde store dele af byen uden strøm i op mod 45 minutter, og det krævede hurtigt et nyt lydanlæg i kirken.

Lynet slog ned i Løgstør Kirke og selvom kirken er udstyret med lynafleder, banede det sig vej gennem et tykt elkabel og fik flere af kirkens elektriske installationer til at eksplodere. Nedslaget ødelagde blandt andet kirkens teleslyngeforstærker, som ikke stod til at redde.

IMG 7845red 1024x697 1 768x523 1 - Nyt lydanlæg i Løgstår kirke efter Lynnedslag

Pludselig stod kirken uden brugbart teleslyngeanlæg. Da det er til stor gene for de af kirkegængerne, som lider af hørenedsættelse, var man fra kirkens side interesseret i at få en løsning på et nyt lydanlæg i kirken hurtigst muligt.

Hos Sicom A/S synes vi heller ikke at en kirke skal stå uden anlæg, så da kirken kontaktede os samme dag, blev der straks arrangeret et besøg. Lørdag besøgte en tekniker kirken og lavede de relevante opmålinger. Normalt opstiller Sicom et låneanlæg, hvis en fejl ikke kan udbedres på stedet, men i dette tilfælde gik arbejdet så hurtigt, at der ikke var anledning til at installere et sådant.

Løgstør kirke stod uden anlæg i ganske kort tid. Tilbuddet blev afleveret mandag 16. januar og accepteret samme dag. Allerede onsdag den 18. blev det nye anlæg installeret. Det betød at Løgstør Kirke kun stod uden anlæg ved en enkelt gudstjeneste.

Selvom forstærkerne i Løgstør Kirke var fuldstændig ødelagt, var dele af det eksisterende anlæg stadig brugbart. Det betød at Sicom A/S kunne genbruge kirkens højttalere og slynger. Teleslyngeforstærker, rummikrofon, mikrofonanlæg og højttalerforstærker krævede til gengæld udskiftning. Genbrugen af de gamle dele betød, at vi kunne levere en forholdsvist billig løsning. Og det uden store kompromisser i forhold til kvaliteten.

Nyt lydanlæg stor glæde i Løgstør Kirke

Nina Skak Jensen, kirketjener i Løgstør Kirke, fortæller at både forløbet og det nye anlæg, har vakt stor glæde i kirken: ”Det gik virkelig hurtigt. Både med at få lavet tilbud og med at få installeret det nye anlæg. Og så lyder det rigtig godt!” I kirken oplever personalet ikke blot, at de har fået et anlæg, som lyder bedre end det gamle, som var ca. 20 år gammelt. De oplever også at det er utrolig nemt at betjene, hvilket er vigtigt i en kirkelig hverdag. Nina Skak Jensen siger: ”En af vores præster husker ikke altid at slukke sin mikrofon under salmesangen, men så kan jeg jo gøre det for ham (via afbryder installeret bagest i kirken, red.). Det er simpelthen så nemt at bruge. Der er ingenting at komme efter!”

Læs mere om teleslyngeanlæg her og om Højttalersystem her.

IMG 7839red - Nyt lydanlæg i Løgstår kirke efter Lynnedslag
Et eksempel på en diskret højttalerinstallation i Løgstør Kirke.

Del gerne artiklen på:

Share on facebook
Share on linkedin

Flere nyheder

Teleslynge i Købelev kirke

Teleslynge i Købelev kirke

Anlægget med teleslynge i Købelev kirke består af teleslynge, forstærker, fire højttalere og trådløse mikrofoner. Da Købelev Kirke kontaktede Sicom A/S for at få et tilbud på

Læs mere »
sicom-frekvensomlægning

Frekvensomlægning 2020

Er du opmærksom på, om dit trådløse mikrofonsystem bliver berørt af frekvensomlægning 2020? Det danske frekvensbånd bliver frem mod april 2020 omlagt således, at der

Læs mere »
Få seneste nyt direkte i din indbakke

Ca. 6 gange om året