fbpx

Følg med på:

Share on facebook
Share on linkedin

Mariehøj Kirkes nye lydanlæg er i absolut verdensklasse!

Mariehøj Kirke ved Silkeborg stod overfor at skulle udskifte kirkens lydanlæg til et nyere og bedre anlæg.
Efter at have læst om Sicom A/S i Midtjyllands Avis i efteråret 2017 tog kasserer ved menigshedsrådet, Niels-Erik Sørensen kontakt til os.
Menighedsråd og personale havde nogle specifikke ønsker til det nye anlæg, blandt andet til taleforståelighed og klangfarve. For at kunne løse opgaven bedst muligt og leve op til de specifikke krav fra kirken allierede vi os med firmaet Fohhn. Fohhn har gennem mange år har leveret nogle af markedets allerbedste højttalere.

Læs mere om hvorfor – og hvilken betydning det har her.

Når Sicom A/S projekterer og designer et anlæg, vælger vi altid netop de produkter, som giver det bedste resultat i det konkrete projekt. Og med de ønsker man havde til Mariehøj Kirkes nye lydanlæg, var det nødt til at være markedets allerbedste produkter, som kom i brug.

Sådan forløber processen med Mariehøj Kirkes nye lydanlæg

Fordi ingen kirker er ens, vil projekteringen af et nyt anlæg altid starte med et besøg i kirken. Her vil vores medarbejder gennemgå ønskerne til det nye anlæg, rummets beskaffenhed samt eventuelle særlige udfordringer.
Når ønskerne til anlægget er afklaret, vil der blive udført en række rumakustiske målinger, hvor blandt andet efterklangstid og STI (Speech Transmission Index/Taleforståelighed) måles. Typisk vil der også blive indhentet tegninger af kirkerummet, som anvendes til design af anlæg, højttalerplacering og så videre. Ud fra målinger og tegninger udarbejdes eventuelt en 3D-visualisering, hvorefter tilbud udarbejdes.

simuleringsbillede 768x464 - Mariehøj Kirkes nye lydanlæg er i absolut verdensklasse!
Rumsimulering. Billede venligst leveret af Fohhn.

Når installationen er udført udarbejdes dokumentation, herunder STI-måling. Anlægget gennemgås desuden sammen med relevant personale.
Alle installationer designes af vores specialuddannede medarbejdere og med udgangspunkt i det konkrete projekt.

Jubilæumsgudstjeneste med helt nyt anlæg

Anlægget blev officielt indviet den 11. marts 2018 ved kirkens 60 års jubilæumsgudstjeneste.
Med ca. 20 musikgudstjenester samt flere koncerter årligt har man i Mariehøj Kirke prioriteret et anlæg af allerhøjeste kvalitet. Med dette anlæg får kirken både den bedst mulige taleforståelighed og gengivelse af musik.
Blandt kirkens ansatte og menighedsrådsmedlemmer hersker der ingen tvivl om, at det nye anlæg vil være til stor glæde i mange år fremover.

Del gerne artiklen på:

Share on facebook
Share on linkedin

Flere nyheder

Få seneste nyt direkte i din indbakke

Ca. 6 gange om året