fbpx
kirkerum - Teleslynge

Hvordan fungerer en teleslynge?

En teleslynge sender et lydsignal direkte ind i høreapparatet via et magnetfelt og reducerer derved baggrundsstøj, efterklang og andre akustiske forvrængninger, som nedsætter tydeligheden af lyden.

Sådan fungerer en teleslynge installation

Lydinput (1) sendes direkte ind i en teleslyngeforstærker (2), enten fra en eksisterende lydkilde, som for eksempel et PA-system (Public Adress), eller via en dertil indrettet mikrofon.

Teleslyngeforstærkeren sender en strøm ind i en slynge (3) eller en serie af slynger. Når strømmen løber gennem kablerne, dannes der et magnetfelt (4) i det berørte område.

Et grundigt slyngedesign sikrer, at den vertikale del af området er jævnt og uden udfald og døde zoner, uanset hvor brugeren befinder sig.

Indeni i de fleste høreapparater (5) findes der en lille spole kaldet en telespole (6). Telespolen opsamler signalet fra det magnetiske felt, som forstærkes til et lydsignal af høj kvalitet. Dette signal går direkte ind i øret på høreapparatsbrugeren.

I denne video kan du få en kort præsentation af, hvordan en teleslynge fungerer.
Videoen er uploaded med tilladelse fra Contacta .

Installation af teleslynge

Med mere end 40 års erfaring har vi markedsledende kompetencer indenfor design, installation og servicering af teleslyngeanlæg.

Alle vores teknikere er special uddannede, og deres primære arbejdsopgave er etablering og servicering af teleslyngeanlæg. Det betyder, at du får besøg af en tekniker, som er ekspert på teleslynger og teleslyngeanlæg.

For os er teleslynger omdrejningspunktet for vores arbejde og forretning, og vi gør vores ypperste for at personale og høreapparatsbrugere i landets kirker, institutioner og virksomheder skal få den bedst mulige oplevelse. Det gælder både ved brug af teleslyngeanlægget og i mødet med os og vores teknikere.

Kravet om etablering af teleslyngeanlæg i offentligt tilgængelige bygninger er beskrevet flere steder, blandt andet i Bygningsreglementet (BR18) og tillægget om handicaptilgængelighed. Det er derfor ikke så meget et spørgsmål om, hvorvidt en bygning skal have et teleslyngeanlæg, men et spørgsmål om hvilket anlæg.

Sicom kan være med i processen fra start til slut – og lidt længere. Vi giver grundig rådgivning om løsninger, installerer anlægget og foretager serviceeftersyn og support. Vores mission er ”at sikre, at det, der bliver sagt, bliver hørt”, og det gør vi bedst i tæt samarbejde med kunden.

Få seneste nyt direkte i din indbakke

Ca. 6 gange om året